De reis naar het midden

De afgelopen periode ervaar ik als een extra oefening in “de reis naar het midden”.
In deze tijd liggen meningen vaak heel erg uit elkaar. In mijn beleving is de nuance in verhalen soms ver te zoeken en is er weinig ruimte voor “het niet-weten”. Laat daar nu net voor mij de uitdaging zitten. Ik vind het fijn om “het niet te weten”, dat geeft ruimte, vrijheid, soms ook onrust. Eens een beetje naar die kant, dan een beetje naar de andere kant, ruimte om in mijn innerlijke wereld te voelen wat dat doet.
Wat is mijn innerlijke waarheid, waar situeert zich die, mag deze verschillen van anderen? De uitersten dagen me uit om nog dichter bij mezelf te komen en nog beter te voelen wie ik wel en niet ben, welke puzzelstukjes van mij, meebewegen of tegen-bewegen in de grote stroom.

Hoe zit het met jou? Wat is jouw “waarheid” en hoe kun je zacht en dicht bij jezelf in jouw waarheid blijven staan, open voor ieders mening, hoe verschillend deze soms ook van jou is.
Hoe kun je jouw rust bewaren en in jouw “zijn” blijven staan. Een boeiende zoektocht in deze tijd, waarin soms aan je linker- en soms aan je rechterarm wordt getrokken. 

Daarnaast ervaar ik het als minstens even belangrijk om mijn focus te leggen op waar ik wel impact op heb:
– hoe kan ik mijn immuunsysteem versterken?
– wat brengt me levensvreugde?
– waar word ik blij van?
– wat kan wel binnen alle beperkingen?
– wat geeft me inspiratie?
– hoe kan ik me verbinden binnen de beperkingen?
–  … 

Daarom ook deze extra vragen ter overdenking aan jou:
– Wat voedt jou?
– Waar vind jij energie?
– Wat doet jou blinken?
– Geef jij de speelsheid van je innerlijk kind voldoende ruimte? 

Als deze vragen je aanspreken, gun jezelf dan de tijd om ze te onderzoeken en wat jou doet sprankelen groter te maken.
Elke plant begint met een zaadje. Het zaadje vraagt water, voeding, … en van daaruit wordt het op zijn eigen tijd een plantje en zo gaat het ook bij ons. Als we de kleine sprankelingetjes voeding geven, kunnen ze uitgroeien tot iets moois.
Veel succes!! 

Hartelijke groet,
Petra 


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: