Training: Systemisch/contextueel werken met poppen – online

In deze krachtige intensieve training deel ik meer dan 20 jaar ervaring met het werken met mensen vanuit een systemisch/ contextueel kader.

Bij deze krachtige tool houden je cliënten zelf de regie in handen en zetten zo hun transformatie en heling zelf in gang. Deze methodiek spreekt het onderbewuste van je cliënten aan waardoor er mooie en helende veranderingen mogelijk zijn.

Je krijgt een rijk kader mee waarbij o.a. het volgende aan bod komt: de vereiste basishouding, ons eigen innerlijk kind en het innerlijk kind van onze cliënt, het in beeld brengen van rouwprocessen, we integreren contextuele begrippen en systemische wetmatigheden in de poppentaal: loyaliteiten, parentificatie, meerzijdige partijdigheid, … .

Ook het gebruik van poppen in intervisie komt aan bod.

We kijken naar jouw werksetting en hoe je deze methodiek daar kunt toepassen en er is ruimte voor jouw casussen binnen een mix van theorie en praktijk.

Wat anderen zeggen:

“Ik vond de training zeer aangepast aan de individuele noden van de ingeschrevenen, waarvoor dank. Het leerde me trager gaan. Het deed me deugd te ervaren dat deze groep zo open kon spreken met elkaar (ook al was het online). Het voelde veilig aan en dat was fijn. Het wordt gegeven door een boeiende spreker die je meeneemt in het verhaal. "
Lindsay, psychotherapeute

“Ik ben heel blij hoe je op een eenvoudige manier veel kan zeggen en tonen. Het is fascinerend hoeveel kracht zo'n beeld kan hebben. Het is een zeer handig en krachtig hulpmiddel als begeleider in verschillende contexten. Als trainer vind ik jou, Petra, zeer professioneel. Je voelt scherp aan waar je kan bijsturen en weet op eenvoudige manieren veel betekenis te geven. Jouw zinnetjes klinken soms nog door in mijn achterhoofd. Dank hiervoor!"
Ann Verstraete, therapeute 

"Het werken met duplo poppen heeft mij gebracht dat er andere manieren bestaan om emoties, situaties en patronen bij je cliënten in beeld te zetten. Het heeft mij geleerd dat het prima is om achterover te gaan zitten en hierdoor komt er ruimte, lucht en beweging in opstellingen die voordien muurvast bleken te zijn. Het heeft me bruikbare tools gegeven in mijn therapeutisch werk.
We gingen online en ook dit was super leerzaam, we kregen mooie tips van Petra hoe praktisch het kan."
Inge Prins, live coach en bodyworker 

Deze training richt zich tot hulpverleners/therapeuten die werken met jongeren, volwassenen en/of koppels, voeling hebben met systemisch/contextueel werk en casussen kunnen inbrengen.

Het is een intensieve training van vijf donderdagnamiddagen, waar verwacht wordt dat je tussendoor oefent.

Ik zet graag mijn jarenlange ervaring met het werken met poppen in om jou deze methodiek aan te leren. Ik kijk er naar uit!

Nieuwe reeks: donderdagvoormiddag: 2 februari, 16 februari, 2 maart, 16 maart en 30 maart 2023 telkens van 9u tot 12u

Waar: online via zoom

Prijs: 425 euro, vroegboekkorting: 395 euro tot en met 10 januari 2023.

Zelf te voorzien: een oefensetje duplo/playmobielpoppen, gevoelspoppen en schijven kunnen aangeschaft worden tijdens de opleiding, op te halen in Wondelgem.

Deze training wordt ook op aanvraag gegeven aan organisaties of intervisiegroepen.

Inschrijven (de plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers)

%d bloggers liken dit: